Leren vissen

Je hebt de VISpas, een mooie uitrusting en het weer is goed, op naar de waterkant! Maar dan begint het natuurlijk pas. Of je nu alleen gaat vissen of met iemand anders: je dient je altijd te gedragen als gast in de natuur en zorgvuldig met vis om te gaan. Elke sportvisser is een ambassadeur aan de waterkant! Wil je goed of beter leren vissen of heb je een vraag over vissen? Neem dan contact op met onze vereniging, we helpen je graag verder.Visles op basisschool
Om jeugd meer bij te brengen over de onderwaternatuur, vissoorten, verantwoord omgaan met vis en de regels, geven we regelmatig vislessen op basisscholen (groep 7 en 8).

Onze speciaal opgeleide vismeesters bezoeken de basisscholen in onze provincie en verzorgen er een visles en een visexcursie. Zo maken bijna alle kinderen op de basisschool kennis met de sportvisserij als hobby en de hengelsportvereniging als leuke club om lid van te zijn.

-> Meer informatie over de vislessen lees je op de website www.stekkie.nl
-> Een visles aanvragen kan hier (je gaat naar de website van Sportvisserij Nederland)
-> De gratis cursus vismeester volgen kan hier

Vrijwilliger worden?
Lijkt het je leuk om te helpen bij de jeugdactiviteiten of bij de VISlessen? Meld je dan aan bij secretariaat@hsvbarneveld.nl.
  
Vistechnieken
Als sportvisser is het belangrijk om de basics te leren van het sportvissen, maar ook om je technieken steeds te verfijnen. Niet alleen om meer te vangen, maar ook om zorgvuldig met vis om te kunnen gaan. Zo zou elke roofvisser de kieuwgreep moeten kennen en elke karpervisser zou een onthaakmat moeten gebruiken. Zulke zaken leer je tijdens de visles, maar ook tijdens onze evenementen van onze specialistengroepen. Daarnaast kun je hier veel online over vinden. Bekijk maar eens het Youtube-kanaal van Sportvisserij Nederland met honderden sportvisvideo's met tips & tricks. Op www.vissendoejezo.nl lees je heel veel tips & tricks over de diverse vistechnieken en het verantwoord vissen.